Kitöltési útmutató HITEL ADATLAPHOZ

A kérdőjelre húzva az egeret kitöltés közben plusz információt kaphatsz a kitöltéssel kapcsolatban.

Alap adatok ügyfél beazonosításhoz:

Személyes adatok

A születési dátumot a naptárra kattintva tudod beállítani.
Ne maradjon ki, hogy melyik banknál vezeti a számláját, illetve a munkahelyének pontos neve! Fontos információk!

Jövedelem adatok

A 3 adós adatai egymás alatt találhatóak.
Három oszlopra van osztva a tábla, az első részt akkor kell kitölteni, ha alkalmazott az ügyfél. Amennyiben több részből áll az ügyfél jövedelme (alapbér + pótlék, jutalék, költség térítés stb.) akkor azt részletezd. A munkaviszony tartama határozatlan, vagy határozott lehet.

A második rész a vállalkozói jövedelemről szól. A vállalkozás típusa lehet EV KATA, EV SZJA fizető, BT tulaj, Kft. tulaj stb.

A harmadik rész pedig a szociális jövedelmeké, amiből KETTŐT is be tudsz írni. Ezek leginkább a családi pótlék, GYES, GYED stb. Kérlek, nagyon pontosan nevezd meg mit kap az ügyfél ezekből, illetve az is fontos, hogy mennyi ideig kapja még.

A meglévő hitelek adatai

Összesen 6 db meglévő hitel adatait lehet ennél a résznél felírni. Ha hitelkeret vagy hitelkártya van, akkor a teljes keretet fel kell írni, DE írd le megjegyzésben, hogy mennyire van mínuszban az ügyfél. Minden meglévő hitelt fel kell írni. Ha valamelyik hitelhez nagyon nem szeretné az ügyfél, hogy hozzányúljunk, akkor ezt a megjegyzés résznél fel tudod írni.

Ingatlan adatok

Maximum 3 ingatlan lehet egy hitelügyletben. Itt is fontos minden adat. Be tudod írni a meglévő és a megvásárolandó ingatlan adatait is.

Megtakarítások

Ide tudod felírni azokat a megtakarításokat, melyeket a hitel elő- és végtörlesztésére akar az ügyfél fordítani. Amit az ügyfél nem akar a hitelhez felhasználni, azt nem szükséges ide rögzíteni.

Felveendő hitel adatai

Írd be mennyi idő alatt akarja az ügyfél a hitelt kifizetni, és mekkora a MAXIMUM törlesztő, amit be tud vállalni.
A hitel típusa lehet személyi kölcsön, jelzálog hitel, CSOK hitel, Falusi CSOK hitel, és ezek kombinációja.

Ha hitelt váltunk ki, akkor írd be szeretne-e az ügyfél a meglévő/kiváltandó hiteleken felül plusz pénzt felvenni, ha pedig most vesszük fel és nincs meglévő hitel, akkor írd be mekkora összeget szeretne az ügyfél.

A vásárlásról / építésről van szó, akkor pedig részletezd, hogy milyen részekből áll pontosan a vásárlási / építési ár! Például:
vételár =       20.000.000 Ft

Önerő =          4.000.000 Ft
CSOK =            1.430.000 Ft
CSOK hitel = 10.000.000 Ft
piaci hitel =     4.570.000 Ft

Babaváró esetén kell kitölteni az alábbi részt. Kérlek beszéld meg az ügyféllel, hogy mikorra várják / tervezik a gyerekeket.

A befejező résznél írd le kérlek, hogy milyen célból akarja az ügyfél felvenni a hitelt, illetve minden egyéb eddig fel nem írt fontos információt. Ha végeztél, pipáld ki, hogy kész vagy, és a SUBMIT gomb megnyomásával be tudod küldeni az adatlapot.

Minden ügyfelet át kell LEAD-elni az OVB portálon, addig nem tudom elkezdeni az adatok feldolgozását. Ahogyan akkor sem, ha van LEAD, de nincs adatlap.

A BETÖLTÉS ÉS AZ INFORMÁCIÓK KITÖLTÉSE UTÁN AZ ADATLAP ELKÜLDÉSE 1-2 PERCET VESZ IGÉNYBE, KÉRLEK ISMÉT LÉGY TÜRELMES!